söndag 9 september 2012

Monstergädda under tävling på Sävelången





TEAM GÖTA ÄLV
Under Sportfishmasters deltävling på Sävelången tävlade Fredrik Aremyr, Jarmo Kuisma och Tero Paakki ihop i Team Göta Älv. Alla 3 erkända älvnötare med en förkärlek till aktivt fiske.

Strax efter 12-tiden small det till på Tero´s bete ifrån Jeff Boggs, och en långdragen fajt började. Efter flera tunga rusningar så säkrades den massiva fisken i Beckmanhåven. Ett jubel ekade över Sävelången. En drömfisk var landad.

Enorm glädje när fisken var säkrad
Tero´s Pb låg på dryga 14,4kg, Fredrik´s på 13,2 och Jarmo´s på 16,0. Denna såg ut att putsa i alla fall Tero´s och Fredrik´s. att det var en enorm fisk var alla överens om.... Fisken fick vila i den rymliga håven medan matta och weighsling togs fram. Super Samson vågen nollades på den blöta säcken och fisken gled i.
Herky Jerky med som referensobjekt enligt tävlingsregler, denna fisk högg på något helt annat.......

Fångstmannen Tero
I den kraftiga vinden på sjön så pendlade vikten emellan 16-17kg. Längden kontrollerades till 126 cm (senare 125,7 cm med öppen stjärtfena). Beslut togs i samförstånd med tävlingsledningen att i 30 knop transportera fisken till fast mark där fisken kontrollvägdes till 16,5kg med flertalet vittnen närvarande som fick ta del av en återutsättning där fisken till slut simmade ut på djupt vatten...
Lagkapten Fredrik hjälper tillbaka gäddan

Team Göta Älv slutade som överlägsen segrare med 389 cm fördelat på 5 fiskar. 24 team ställde upp under stundtals besvärliga vindar och kastbyar. Nu väntar en final på Mjörn i mitten på Oktober....

Seger för team Göta Älv i deltävlingen av Sportfish masters
http://sportfishmasters.se/2012/pike/goteborg-8-sep/artikel/ett-stort-grattis-till-tero-pakki-och-team-gota-alv/