onsdag 13 mars 2013

Nyttfiske avsnitt 1 2013

Wiggler är stolta över att sponsra Nyttfiske Säsong 3, vi ser fram emot ett år av roliga och lärorika klipp.

Idag så släpptes avsnitt 1 där jag bland annat guidar på Mjörn efter gädda. Ett av mina favoritvatten!

En fantastisk dag där jag fick lära känna underbara S-O Larsson från Miekofishing men även Fredrik Lindblom från Kungälvs Sportfiske, två av Wigglers många kunder. På fisketuren var även Henrik Tifelt samt två besökare ifrån Norge även kallade Team Pikewallis. Erik och Roger som visade gott humör och tävlingsinstinkt. Hur gick det då i gäddkampen.... Sverige vann med krossande siffror men det är inget vi skryter om... Till skillnad från norrmännen som bara tjatar om skidor..

Min Evinrude Etec 75 fick bekänna färg då den fick bogsera en vacker Tracker med en strejkande Mercury runt halva Mjörn, men jag är ju van att rädda haverister på Mjörn. Nedan ser ni en något större båt än den Erik och Roger hade med sig.

Fisket var segt men lite gummibeten löste problemen. Något som var ruskigt effektivt under ett par veckor på sjön. Helgen efter var det nämligen "Fredrik Aremyrs vintertrollingskola för skåningar" och 10 vackra gäddor drillades av Jonas från TajtLajn i Kållered. Med tanke på Jonas udda språk så måste det avsnittet textas först så det dröjer då Robbo tagit in specialister på det skånska språket.


Dagen efter så var vi på Tero Paakkis hemmavatten och där var det trögt, även om Tero påstår att det är garantier på stor fisk... Dagens första var så liten så att den klassades inte ens som gädda utan blev en gä på dryga 3 veckor. Nog tjötat, se och njut