torsdag 4 april 2013

Krok i fingret....

Jag har personligen aldrig satt en krok i fingret, varit tillräckligt nära men klarat mig med en repa i värsta fall.

En som hade otur igår var Thomas "laxfiskarn" Berntsson som vid trolling fångade en fin gädda på ca 7 kg, valde att inte håva fisken trots att den vart lite ilsken vid båten. Smack så satt en krok rakt in i pekfingret och den andra kroken satt kvar i den ännu mer förbannade gäddan. Kroken fastnade riktigt djupt och Thomas lyckades bända loss gäddan med lite tur. Kroken däremot satt stenhårt fast i fingret...

Thomas fick klippt bort kroken från wobblern och gjorde ett försök till att dra ut den men den satt stenhårt i brosket. Fick ringa dottern och be om upphämtning hemma. Båten trailades upp och kördes hem. Efter en bra stund på akuten så fick kroken skäras loss.


Wiggler säljer en bra produkt som jag har testat med positivt resultat. Lindy Fishlanding Glove. Krok och tandsäkert specialmaterial i handflata och på fingrarna. Har testat på gädd- och göständer och kommer i ett framtida Nyttfiske avsnitt bland annat testa handskarna på diverse andra spännande arter och knivar. Eller så får Robbo göra detta.... Lyckligtvis så finns det amerikaner som testar allt och nedan finner ni två sådana klipp.

Ett litet tips för er som vill handlanda gös och ta med fisken hem, handsken ger ett fantastiskt bra grepp i fjällen på stjärtspolen, inget för oss som släpper tillbaka fisken då det fastnar en hel del fjäll i handsken och detta skadar ju självklart fisken.
Handsken finns i 2 strl samt i höger och vänster utförande