onsdag 12 september 2012

Thermotic Float Underwear

Wiggler kommer från och med nu att sälja Thermotic flytunderställ till butiker runt i Sverige.

Se film på vänster sida  av bloggen

Under 2012 har vår testfiskare Fredrik Aremyr använt enbart västen och är otroligt imponerad.

Vi frågade efter kommentarer och erfarenheter ifrån detta året.

"Den märks knappt att den är på", "Jag använder den vid varje fiskepass" Ingenting som är i vägen eller fladdrar i vinden". "På vår-passen efter gäddan så hade jag ett vanligt underställ underst, sedan västen, och en huvtröja. Man kände hur västen värmde". "Nu då jag testat den i vattnet så känner jag mig trygg, även då jag fiskar ensam, inga problem att simma runt båten och ta sig upp på badstegen om man skulle ramla i", "En självklarhet på isfisket"Håkan Bernlo på Wiggler testar stället iklädd full vintermundering


THERMOTIC Flytunderställ har hög flytkraft och är mycket varma, smidiga och otroligt lätta. För alla som vistas på eller invid öppet eller fruset vatten.

Plaggen har mycket effektiva andningsegenskaper. Dvs att kondens och fukt går ut i ytterplagget.
Flytunderställen fungerar utmärkt som varma thermounderkläder i alla sammanhang. Användaren väljer själv vilka ytterkläder man vill ha utanpå beroende på aktivitet - exempelvis, sportfiske långfärdsskridskor, snöskoter, garnfiske, kanot, båt, segling,  vadarbyxor. etc.

Flytunderställen Float Underwear har var för sig tillräcklig hög flytkraft oavsett vilka ytterkläder som används.

För att fördröja nedkylning i kallt vatten rekomenderas att man både har thermoflytinnerbyxa och thermoflytinnertröja eller thermoflytinnerväst. Har man hamnat i vattnet är det mycket lättare att ta sig upp med dessa flytplagg jämfört med vanliga kläder och man bör behålla flytplaggen på till man har möjlighet att värma sig, därför att flytplaggen har en viss våtdräktsfunktion.

Flytunderställen kan hanteras i vatten precis som man själv vill. Man rör sig och simmar obehindrat i alla lägen. Barn och ej simkunniga kan i vissa situationer komplettera med en räddningsväst eller uppblåsbar väst. För att Du ska kunna känna dig säker och trygg med Flytunderställens funktion, rekommenderar vi alla att prova dom i vatten så snart tillfälle ges.

En människa klarar sig mycket kort tid i kallt vatten. Float Underwear fungerar ungefär som en våtdräkt och ökar väsentligt överlevnadsmöjligheterna i kallt vatten.

Material

Thermotic betyder "självvärmande" och innebär i detta fall ett material som värmer mycket bättre än de flesta andra material oavsett om det är vått eller torrt vilket är Thermoticprodukternas unika egenskaper.
Materialets microceller värms up av kroppsvärmen på både människor och djur och bildar därigenom en mycket varm isolering (våtdräktsfunktion).

Konceptet består av flera materiallager där kärnan består av en miljövänlig med ett unikt och patenterat material med en för ändamålet optimerad cellstruktur. Inner- respektive ytterlager och dess egenskaper, tex. köldavvisande och värmeisolerande, är noggrant utvalda och testade för varje användningsområde. Förutom att materialet är vind och vattenavvisande är det dessutom smuts- och oljeavvisande.
Svensk design och tillverkning.

Produkterna finns normalt i färgerna svart. Hundvärmetäcken finns även i rött med solas-godkända reflexer för ökad säkerhet.

Alla produkter från Thermotic bygger på ett mycket högt kvalitets- och funktionstänkande och skall vara allra bäst då vädersituationen är som sämst. Vi erbjuder väldigt lätta och smidiga produkter som har en lång livslängd. Våra produkter sys med kärnspunnen polyestertråd (kapelltråd) för största styrka, hållbarhet och vattenavvisning. Vi har ett mycket högt kvalitetstänkande i alla komponenter och detaljer såsom tyger, värmefoder, spännen, kardborre, band, reflexer etc.

Yttertyg
Yttertyget är ett belagt polyestertyg som är behandlat (Gäller ej flytunderkläder) för att vara vatten-, vind-, olje- och smutsavvisande. Yttertyget behöver inte impregneras eller behandlas på annat sätt.
Fuktabsorberande tyg
Fukt- och kondensabsorberande tyg.
Värme- och flytfoder
Ett thermomaterial med unika värme egenskaper, mycket lätt och smidigt, stötdämpande och åldersbeständigt. I våra produkter där höga krav ställs på andningsfunktion anpassas värmefodret till detta genom en speciell ventilationsteknik som är särskilt framtagen för Thermotics produkter.
Värmefodret har också en mycket hög flytkraft, vilket är väldigt viktigt i vissa av våra produkter och då inte minst av säkerhetssynpunkt. Läs mer om flytunderställ - Float Underwear»
Innerfoder
Innefodret är av lätt, smidigt och behagligt nylonmaterial.

Skötsel- & tvättråd

Häng gärna upp på luftig plats efter användning. Skaka eller borsta bort lössmuts.
Handtvätt 30° med milt tvättmedel utan alkohol. Undvik sköljmedel, torktumlare, torkskåp och andra värmekällor
Får ej vridas ur! Dropptorkas. Torkar snabbt.

OBS! Flytkläderna får ej tas på i fuktigt eller vått tillstånd. Skall alltid vara torra innan plaggen tas på.