onsdag 3 oktober 2012

Fiskeprofilen Dan Olofsson

Vi på Wiggler kommer här på bloggen även att följa några av fiskeprofilerna runt omkring Sverige som bland annat använder utrustning ifrån Wiggler.

Kanske blir det du nästa gång? Vad skall man då tänka på? Använd profilkläder/keps eller ha bara med vår utrustning på bilder. Kan ni dessutom bjuda på lite info och roliga fångstrapporter så är vi snart nära en liten publicering på bloggen. Maila till news@wiggler.se och berätta.
Dan Olofsson är en av många duktiga sportfiskare i västra Sverige. Han fiskar det mesta som rör sig i vattnet och har lyckats otroligt bra på de flesta arter i sötvatten. Tidigare i åren så vart även en del havsmete på schemat. Bor i Sjövik vid Mjörns strand och har nära ut till grynnorna där han gärna verticalar upp en och annan gös.


Dan är också medlem i Alingsås sportfiskeklubb www.asff.nu och med medlemar härifrån så ligger han i ledningen i lagtävlingen för populära västsvenskan (Västsvenska specimentävlingen) www.vastsvenskan.com


Dan använder självklart Vectra Vertical som goda vännerna Bengan och Lasse utvecklade för ett antal år sedan. Dessa finns nu i Wigglers sortiment.

Dessa tillsammans med antingen betesfisk eller Fin-S jiggar är stående favoriter då Dan verticalar. I år så har det nästan uteslutande blivit Fin-S jiggar, detta med gott resultat.


Dan fiskar även abborre med olika fångstgivande metoder såsom bottom bouncer, drop shot och hederligt mete. Självklart blir det några på verticalen under tiden.Med sin gode vän Kenneth Karlsson i Team Carpe så äger Dan båten nedan på bild och den sjösätts i sjöar som Vänern, Vättern och Silen sjöarna på jakt efter laxartad fisk via trolling. Dan har använt våra Rovex Hurricane spön under ett antal säsonger och är helnöjd med känslan i spöna.

 
 
Vinterfiske efter rovfiskar är något Dan brinner för och senaste vintern lyckade han och vännen Martin Granberg med att isverticala upp gösar ifrån västsvenska sjöar.
 
 
 
 
 
Även laken fick några pass.