lördag 25 maj 2013

Gäddguidningar med Mange Anegrund samt grymma glasögon ifrån Gamakatsu

En som har varit flitig och rapporterat in de senaste veckorna är magnus "Mange" Anegrund som kör gäddguidningar i Mälaren och Hjälmaren för stunden. Riktigt roliga fisken har kunder från är och fjärran fått uppleva. Då äntligen vattnet klarnade något efter islossningen började fiskarna hugga.

Sedan kom leken och fisket stannade av, nu är det efterleksfiske och fisken är verkligen i stöten. Manges kunder kör med Rovex Hurricane 9 fots haspelspö upp till 100gr och spöna har verkligen fått jobba. Spro Red Arc har testats på spöna och kunderna har varit väldigt imponerade av utrustningen samt känslan i spöt. Bomber 16A, Bomber 17A, Herky Jerky och annat smått och gott har fungerat riktigt bra.Mange har en förkärlek till M/G spinnare och det fisket börjar när som helst. Ett riktigt roligt fiske med brutala hugg. Jag körde själv med detta för en vecka sedan och höll på att tappa spöt två gånger.


Passa på att boka en tur med Mange, ni finner hans kontaktuppgifter på www.mangesfiske.se

Wiggler har tagit in glasögon ifrån Gamakatsu, jag fick ett par inför förra helgens fiske och är ruskigt imponerad. relativt ljus lins som funkade bra över lite murrigt vatten, såg betet tydligt även om solen gjorde allt för att sprida reflexer över vattenytan. Riktigt sköna och smidiga. Jag testade modellen som heter Wings som har lite sidoskydd. Ett riktigt bra fodral följer med glasögonen.