söndag 2 juni 2013

Lygnerndraget, PNC samt Söder Sportfiskes Trextävling

Denna helgen har det varit fullt med tävlingar runtomkring Sverige.

Vi börjar i Västsvenska Sätila och Lygnerndraget som Christoffer Heurlin på Skene Järn håller i. Det var en otroligt soligt och stilla Lygnern som mötte de drygt 35-40 teamen. Trögfiskat fläckvis på sjön, några team hittade värmefläckarna och drog relativt bra med fisk men inte några direkt stora fiskar.
Foto Johan Kellén
Spro swimbait 2 x 100+

Team Lygnevi bestående av Magnus Terner, Filip Terner och Fredrik Andersson hade en riktigt trög förmiddag och kämpade ordentligt. Vid 13 tiden så träffade de rätt och fick först en 100cm på Spro Swimbait, sedan en 80+ på en klassisk Blåsilvrig Wobbler och då de sedan kör över samma område igen klipper en 106cm på samma swimbait igen. 287 cm på drygt en halvtimme och vid invägningen visade sig detta leda till vinst.
Team Lygnevi, vinnare av Lygnerndraget 2013
Ute på västkusten gick PNC av stapeln, Wiggler Nicklas Kolbeck tävlade som vanligt för Kinnarps Garmin Omega tillsammans med Christian Bergqvist och Torbjörn Sandin. Svårfiskat på vissa arter gråsej däremot högg friskt i vikter upp till 7,9 kg.

Vinnande teamen.

Sedan så måste jag ta med lite info om en riktigt cool fångst! Vinnaren av Söder sportfiskes Trextävling Fredrik Svensson i Team PFC tog en ca 130 cm gädda och vann därmed Trex för tredje gången. Något som tyder på otrolig tävlingsanda samt stor skicklighet. Fisken uppskattades till 130cm då fångstbrädan endast nådde till 125cm.Mer info om tävlingen kommer på Söders/Sportfiskeprylars facebooksida
Foto: Team PFC