torsdag 5 september 2013

En helg full av Gäddfisketävlingar

Nu på lördag är det tävlingshelg i Västra Götalandsregionen med hela 3 gäddfisketävlingar på samma dag.  Kanske stöter någon på en gädda i samma kaliber som Team Göta Älvs magiska 126 cm 16,5kg från förra årets deltävling i Sportfish Masters, chansen finns..

Vi börjar med den årliga tävlingen Höstnappet i Öresjö i Marks Kommun. Skene Järn har ordnat denna tävlingen i 21 år och det är Christoffer Heurlin på fiskeavdelningen som är tävlingsgeneral även i år. Christoffer tror på många båtar även i år. Vädret ser lovande ut med sydliga vindar.I min hemmasjö Sävelången är det dags för andra kvaltävlingen i Göteborg för SM i Gäddfiske eller Sportfishmasters 2013 som tävlingen också kallas.

Många lag ställde upp i Juni då förra kvaltävlingen gick av stapeln här nere. Återigen så är det Sportfiskebutiken Tajlajn som står som värdbutik och Andreas hoppas på en hel del båtar. Eftersom det är 10 team som går vidare till finalen i Mälaren från varje deltävling så finns det även god chans att klara sig vidare.I Vegby utanför Borås / Ulricehamn så är det gäddfestival i sjön Södra Sämsjön. Detta är första året som tävlingen går av stapeln och det är Ulricehamns Sportfiske som är initiativtagare till tävlingen. 

Det är 100% catch and release som gäller och den längsta gäddan vinner rubbet på det fina prisbordet. samt hälften av startpengarna. Dessutom så skänks den andra hälften av startpengarna till Barncancerfonden vilket gör detta till en behjärtansvärd sak. 

Mikael Torsson och Marko Barkström är tävlingsledning och dom hoppas på ett bra startfält av både lokala talanger men även folk från övriga delar av länet.

SKITFISKE ÖNSKAR VI PÅ WIGGLER ER SOM SKALL TÄVLA