fredag 2 maj 2014

Rapport från Team Dilén

Fick en rapport av Team Dilén som var med på Kinnekulleträffen. Tyvärr missade jag denna på mailen så den kommer lite sent. Alltid kul med rapporter ändå. Ni hittar team Diléns blogg på http://salmontroll.blogspot.se eller via vår hemsida www.wiggler.se

Kinnekulleträffen 2014

Under 3 dagar har vi nu kämpat ute på Vänerns vidder i jakten på lax och öring.

Fisket har varit svårt med korta intensiva huggperioder så det gällde att träffa precis rätt.

Dag:1 Under första dagens fiske landade vi 3 laxar över måttet. 8 för små samt en 4 kilos lax tappad. Törs nog säga att vi fick första fisken för tävlingen då vi plockade våran första lax redan 07.50(starten gick 07:30). En 8:onde plats första dagen.

Dag:2 Nytt område idag. Och fisket började lite segt för att rätta upp sig några timmar senare. 2 fina öringar nappar med hyfsat kort mellanrum på exakt samma fläck. Den största fisken tynger vågen till 5550gram vilket är en fin öring. Vi har också idag ett gäng knattar samt 2 gäddor. Området som fiskarna nappade i var nog 100*200m. Vi går upp 2 placeringar idag vilket gör att vi ligger på en fin 6.e plats inför finaldagen.

Dag:3 Finaldagen och återigen bjuder Vänern på en strålande dag med svaga vindar. Vi bestämmer oss för att testa samma ställe som under gårdagen men idag går det verkligen troll i fisket. Endast 1 grön behagar att nappa på våra förföriska löjor. Tror vi hade 10-15st följare idag som gick upp och kollade på riggarna utan att nappa. Men som vi säger Fiske är Fiske!

Vi halkar ner idag och slutar på en total 11:e plats utav 60 startande team. Vilket är helt Okej!

Bästa betena denna tävlingen var stora Benlöjor(15-17cm) trädda i Anchovy Special skallar. Färgerna "Coho Blue" "Svenska flaggan" samt " Lapin kulta" funkade bra. Fiskade med 20-30g bly och långa linsläpp på 170ft.

Vi gratulerar Team Hammarlund/pike 2000 till deras 1.a plats i tävlingen.

Nya tag väntar!

Med vänlig hälsning
Andreas och Hasse 
Team Dilén