onsdag 24 oktober 2012

Cisco Kid

Cisco Kid från Suick Lure Company i Wisconsin

Ett av många beten som används frekvent av både gädd och muskiefiskare i Norden och i Nordamerika är klassiska Cisco Kid i 1800 storlek (24cm). Ett bete som har otaliga gäddor och muskies på sitt samvete och rapporter om storgäddor dyker ofta upp till oss på Wiggler.

Maila gärna in bilder till news@wiggler.se så kanske just du kommer synas på vår hemsida eller i katalogen. Flitiga rapportörer kommer att belönas.
18740gram Norskt rekord

En som har lyckats bra är norrmannen Petter Stöttum som i November förra året fångade en groteskt fet fisk under trolling med en gul-färgad (CK1804) Cisco Kid 1800.

Ett nytt Norskt rekord på gädda.

Fisken mätte 126,5cm och vägde 18740gr

Petter Stöttum har levererat flera fina gäddor på trolling under Oktober och November månad.













 



Mitt tips som alltid är att montera extra fjäderringar samt eventuellt klämma in ett lekande på framkroken också så att det blir lite mer rörelse i kroken då fisken försöker bända sig loss.


Gamakatsu 3/0 rolling-lekande samt två fjäderringar
Tänk på att Cisco Kid även lämpar sig till spinnfiske och är ruskigt effektivt då fisken står parkerad på branterna utanför lekvikarna eller går på jakt runt betesfisk-stimmen. Testa att "twitcha" betet ibland och ge det en lite onormalt ryckig gång. Testa även det mindre syskonet i 800 storleken på 18,5cm