tisdag 8 oktober 2013

Peter Törnqvist rapporterar

Fick idag en livebild direkt ifrån Stockholms södra skärgård. Peter Törnqvist guidar på gädda och gäddorna duggar tätt i Peters båt.

Här en gädda som huggit på en Herky Jerky CTS. Den långsamt sjunkande versionen. Peter tipsar om att byta till Gamakatsu och även köra Fluocarbon för att få betet svävande.

Peter har kört en hel del efter abborre och fått fina fångster. Ni som såg Livefisket på  Fisheco med Henrik Sandahl från Söder Sportfiske fick en verklig uppvisning i roligt fiske. Peter tillsammans med några andra guider har verkligen specialiserat sig på att dra abborre i mängder.

Peter kör uteslutande med Relaxjiggar i blandade kulörer. Han anpassar jigghuvudets vikt till djupet och för att få jiggen att jobba sådär förföriskt.

 En bonusfisk i form av en lake dök upp i båten i förra veckan....Kul fisk på rätt utrustning. Annars är det mest som sagt abborre, gös och en hel del bonusfångster i form av gäddor som brukar dyka upp på guidningarna med jigg.


Jag skall upp till Peter den 1 november med 2 kompisar och då blir det premiär på Ostkusthavsöring. Peter har press på sig att leverera då vi skall testa nya spön och rullar ifrån Ryobi.

Förra året 1 November så hade Peter med sig gäster på havsöringsfiske och då landades denna fina pjäs på nästan 3 kilo.